FINQ זה לא עוד אתר ולא עוד מערכת. FINQ זה חזון מהפכני שבא לנתץ את מה שאנחנו מכירים (ולא אוהבים) בתחום הפיננסים ולבנות שיטה חדשה, נגישה ויעילה להשקעות. זה אתגר די גדול לשבור פרדיגמות, להסביר ולהראות את האור. מזל שאני אוהבת אתגרים :)
1. שאלון סוגי משקיעים
FINQ מאמינים שהכוח צריך לעבור למשקיעים, אבל מה לעשות שלכל אחד מאיתנו סכום השקעה שונה, צרכים ורצונות שונים? בדיוק בשביל זה נבנה שאלון מיוחד, שמוודא גם את הפרטים הטכניים וגם את המאפיינים הפסיכולוגיים של המשתמשים. היה לנו חשוב שהשאלון יהיה קליל ואפילו כייפי (!)כדי שהחוויה תהיה נעימה ולא תרגיש כמו פגישת ייעוץ משמימה בבית השקעות.
✔︎ כדי שאנשים יענו על השאלון בכנות, צריך להבין את הסיטואציה ולייצג דרכי מחשבה של טיפוסים שונים, בצורה חיובית שאפשר גם להזדהות איתה. אסור שתשובה תנוסח באופן שלא יהיה נעים לבחור בה.
✔︎ לרוב השאלות היה מספר רב של תשובות. לכן, היה חשוב ליצור ביניהן בידול והדרגתיות - כך שלכל נמען ונמענת תהיה תשובה אחת מדוייקת לבחירה (יותר מהשאר), שתחדד את תוצאות השאלון.
טולטיפים
בהתאם לאידיאולוגיית השקיפות של FINQ, נשזרו לאורך השאלון טולטיפים שמסבירים למשתמשים למה שואלים דווקא את השאלות האלה. המידע המפורט באתר, בשאלון ובמערכת עצמה מסייעים ללקוחות להבין ולקבל החלטות מושכלות.
זכר, נקבה ומה שביניהם
כשמדברים על התאמה אישית, הדבר הבסיסי ביותר הוא לפנות למשתמשים באופן בו הם רוצים שיפנו אליהם. לכן השאלון נבנה בממשק כפול: בלשון זכר ובלשון נקבה. בנייה מורכבת שכזו, לא היתה אפשרית בכל מקום, לכן בכתיבת הטולטיפים, המערכת והאתר השתמשתי בפנייה א-מגדרית (לשון יחיד/ה שניתן לקרוא בשני אופנים כי אין ניקוד).
✔︎ ברגע שהמשתמשת בחרה מגדר, אפשר לפנות אליה בלשון נקבה. אבל תמיד יהיו אלמנטים שלא נכנסים ל"תקציב" של ממשק כפול, ולכן נכתוב אותם בצורה א-מגדרית.
2. האתר - מי שמאמין לא מפחד
כדי לנפנף בדגל המהפכה ולסחוף אחריך משקיעים צריך לייצר אמון. הרבה אמון. לכן לא חסכנו בהסברים לאורך כל הדרך: מה FINQ מחדשים (בניגוד לשיטה הקיימת), איך עושים את זה (שקיפות, שקיפות, שקיפות), מי עומדים מאחורי הסטארטאפ ומה הרקורד שלהם.
אני יודעת שאני משוחדת, אבל ממליצה מאוד להיכנס ל- FINQ, הם באמת חשבו על הכל :) * הפרוייקטים אופיינו ועוצבו ע"י צוות FINQ 🙌